62 % av sveitsiske borgere stemmer for å beholde vaksinepass

Til tross for måneder med protester, stemte sveitsiske borgere overveldende for å holde landets system med vaksinasjonssertifikater på plass.

I følge RT valgte i overkant av 62 % av velgerne søndag å opprettholde landets koronavirustiltak som inkluderer et kontroversielt system med vaksinasjonssertifikater, som siden september har vært en nødvendighet om du har ønsket å besøke landets barer, restauranter, teatre eller andre offentlige rom. Et flertall av borgerne i 24 av Sveits 26 regioner støttet loven, mens kun de minste av regionene Schwyz og Appenzell Innerrhoden avviste tiltakene.

Alle landets politiske partier støttet loven som inkluderte koronatiltakene som det ble avholdt en avstemning rundt etter at en anti-lockdown gruppe greide å samle 200 000 underskrifter for å sette en stopper for politikernes lockdown tyranni. Kun det høyreorienterte sveitsiske folkepartiet stemte imot lovforslaget.

Under Sveits sitt system med direkte demokrati kan ethvert initiativ bringes til avstemning med 100 000 underskrifter.

Merkelig nok, mens velgerne i juni støttet innføringen av tiltakene med 60 %, har man de siste månedene sett en rekke protester bryte ut i flere sveitsiske byer som følge av myndighetenes innføring av vaksinasjonspass.

Politiet brukte i oktober gummikuler, tåregass og vannkanoner for å spre folkemengder som brøt seg gjennom barrierer utenfor parlamentsbygningen i Bern. Og likevel, nesten et halvt år senere, ser oppslutningen til de kontroversielle tiltakene ut til å være enda høyere enn da de først ble innført , og enkelte hevder myndighetene kan ha tuklet med resultatet.

«Den demokratiske prosessen har blitt respektert, men loven er fortsatt grunnlovsstridig,» sa Michelle Cailler fra gruppen «Friends of the Constitution» etter avstemningen søndag. Caillers gruppe var en av flere som aksjonerte mot loven.

Céline Amaudruz fra det sveitsiske folkepartiet, som for tiden topper meningsmålingene i Sveits, oppfordret regjeringen til å ta «sammenfattende og målrettede» tiltak, i stedet for å behandle resultatet som en «blankofullmakt» for å innføre hvilken som helst koronavirusrelaterte politikk.

Loven som ble stemt over, gir rom for mer enn bare vaksinepass. Det utvider også økonomisk støtte til innbyggere og bedrifter som er berørt av pandemien, en bestemmelse som kan ha vunnet over noen motvillige velgere.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar