Amerikanske skattemyndigheter (IRS) vil ta i bruk ansiktsgjenkjennings teknologi

Det amerikanske skattevesenet kalt IRS ønsker nå å ta i bruk biometrisk identifikasjon for amerikanske skattebetalere ved innlevering av sin skattemelding.

Hovedsakelig er det her snakk om at man skal identifisere seg på skattemyndighetenes websider gjennom å laste opp et bilde av seg selv til skattemyndighetenes websider for at man så vil kunne logge seg inn på ved hjelp av kamera på en mobil eller PC.

Kritiske røster mener det er problematisk at skattemyndighetene skal skape et biometrisk register over alle amerikanere da dette skaper store problemer i henhold til personvernet, og ikke minst på bakgrunn av de mange tilfellene hvor man har sett slike data har blitt misbrukt av staten.

Du kan lese mer om saken her…

Det er nå flere i Norge som frykter at tilsvarende krav til registrering vil komme til Norge, og at myndighetene også i Norge etter hvert vil ønske å bygge en database med borgernes biometriske data.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar