Midt i koronakrisen vil Stein Erik Hagen betale utbytte til de rikeste

Midt i det som er en verdensdekkende pandemi og økonomisk krise går en av Norges rikeste menn ut og sier han mener det er viktig at de rikeste får enda mer penger, og at staten tar regningen.

I et intervju med VG sier Stein Erik Hagen som er største aksjonær i Orkla som på Oslo børs verdsettes til en verdi av svimlende 20 milliarder kroner at det nå under koronakrisen er viktigere en noensinne at bedrifter betaler ut utbygge til sine aksjonærer for at man skal kunne tiltrekke seg nye investorer.

Budskapet til Hagen kommer i en tid hvor alt fra banker til dagligvarebedrifter permitterer og sier opp sine ansatte samtidig som de ber staten om krisestøtte for å unngå store økonomiske tap som følge av den pågående pandemien.

I tillegg til at Stein Erik Hagen kommer med sin uttalelse om at de rikeste bør få enda mer penger samtidig som staten skal finansiere bedriftenes tap, settes prisene på vanlige dagligvarer stadig opp slik at Stein Erik Hagen og hans milliardærvenner innen dagligvarenæringen kan tjene seg enda rikere på andres elendighet.

I løpet av den pågående pandemien har prisen på stadig flere matvarer gått kraftig opp, og det ser ikke ut som om at Stein Erik Hagen og hans likemenn er villige til å bidra til at folk som nå sliter med halverte inntekter, og med å betale sine faste utgifter i det minste kan se ett lys i tunnelen ved at i det minste matprisene ikke økes.

Norske milliardærer er akkurat som alle andre milliardærer og forsøker å sko seg på andre folks elendighet, og det ser ikke ut som om Stein Erik Hagen er villig til å la en god krise gå ubenyttet hen.

Kilde: VG

Redaktøren

Alle artikler som er postet av Redaktøren er artikler som er blitt innsendt til oss, og gjennomgått for godkjenning før publisering. Skulle du ha en klage på en av artiklene som er postet av Redaktøren må du ta kontakt med han på http://norge.social/ og der poste din klage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Kina innhøster nå lunger fra politiske og religiøse fanger

søn apr 5 , 2020
Ifølge det Irske nyhetsmagasinet Gript sa nestlederen for USAs kommisjon for internasjonal religiøs frihet Nadine Maenza at Kina nå har startet innhøstingen av organer fra politiske og religiøse fanger for å behandle Covid-19 pasienter. Den 28. februar i år annonserte det kinesiske kommunistpartiets egen avis Global Times at leger i […]