Mann skutt for ikke å benytte ansiktsmaske på Filipinene

1

En 63 år gammel mann som nektet å innrette seg etter myndighetenes karanteneregler under korona pandemien ble skutt og drept av Filippinsk politi.

Den 63 år gamle mannen hadde blitt sett uten ansiktsmaske av en helsearbeider i byen Nasipit, og ble av helsearbeideren gjentatte ganger bedt om å ta på seg en ansiktsmaske før politiet ble tilkalt.

Da det lokale politiet kom til stedet oppstod det en verbal konflikt, og da 63 åringen trakk frem en kniv endte det hele med at politiet valgte å skyte han.

Hendelsen fant sted kort tid etter at landets president Rodrigo Duterte i en fjernsyns sendt tale til folket advarte om at folk som valgte å motsette seg myndighetenes karanteneregler ville bli skutt.

«DREP dem!» var budskapet Dutertes tale til det militære og politiet om noen skulle velge å motsette seg myndighetenes karanteneregler, og dette er ikke første gangen den noe eksentriske presidenten har kommet med anbefalinger om å skyte egne borgere som ikke etterfølger hans regimes lover og regler.

Forrige gang det ble en del oppstyr rundt den filippinske presidenten var da han kom med et lignende budskap til det militære og politiet om å skyte narkomane og narkotikaselgere.

Redaktøren

Alle artikler som er postet av Redaktøren er artikler som er blitt innsendt til oss, og gjennomgått for godkjenning før publisering. Skulle du ha en klage på en av artiklene som er postet av Redaktøren må du ta kontakt med han på http://norge.social/ og der poste din klage.

One thought on “Mann skutt for ikke å benytte ansiktsmaske på Filipinene

 1. Det er interessant å lese journalisters kamp pågår for å finne de mest dramatiske ord, og ikke minst få til en “click bait” overskrift for å lokke leserne til å lese det de skriver.
  Det er også interessant å følge med den manglende kunnskap utenlandske journalister har om landet/landene de skriver om.
  Og det er i denne artikkelen smaskens å nevne at Rodrigo har brukt uttrykket “Drep dem”, for det skaper sensasjoner.
  Jeg har bodd større delen av de siste 35 årene på Filippinene, og jeg har lært mye om kulturen og språket der på de årene. Jeg prater også ett av de mange språk som finnes i landet.
  På Filippinene, likevel som i Norge har vi flere ulike sterke uttrykk som brukes. I Norge er det sjelden at det blir store overskrifter om ett “forferdelig” ord brukes, da vi ofte vet betydningen rundt det.

  Men om en utenlandsk person, politiker eller president bruker ett slikt ord, da er det store overskrifter.
  Om folk hadde bodd i landet og kjent den Filippinske kulturen, som i stor del er Spansk, så hadde man ikke løftet på øyenbrynene engang. Selv spanjolene har sterke uttrykk om mang og mye, men ser ingen stor overskrifter da.

  Begrip derfor at når Rodrigo, ( verdens beste president!) bruker uttrykket “drep dem” som du skriver her, så menes det ikke bokstavelig. Men det har ingen stor nyhetsverdi for journalister.
  Å prate de kriminelles språk, for å få kriminelle til å forstå alvoret i en situasjon er viktig.
  Skal man få bukt med kriminaliteten kan man ikke stryke de på kinnet å si att de skal være snille, eller som i Sverige, by på kaffe og kaker.

  Rodrigo er den BESTE president landet har hatt noengang i historien. Ingen president har brydd seg s mye om sitt folk, som han gjør. Ingen president reiser rundt og besøker folk privat ved begravelser som han gjør. Og nå under Virustiden her, ser han til å dele ut store summer penger og mat til de fattige, som INGEN ANNEN PRESIDENT HAR GJORT!

  Så vær så snill, kritiser ikke en president som elsker sitt folk og gjør alt for at de skal ha ett godt liv.
  Han har nok fiender fra før, de som er korrupte, kriminelle og brutale mot sitt folk, for å til-skanse seg folkets penger og makt. Kritiser disse istedet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Eldre kremert levdende i Wuhan

tir apr 7 , 2020
Flere lokale innbyggere i Wuhan skal ha meldt at de har hørt skrik komme fra forbrenningsovner ved byens begravelsesbyråer, og det rapporteres om sykehus som skal ha puttet levende koronapasienter i likposer. Dette melder den Kina kritiske radiostasjonen Radio Free Asia (RFA) som understreker at de ikke via uavhengige kilder […]