Ny teori om ‘Oumuamuas opphav’

Astronomer som studerer det mystiske interstellare objektet kjent som ‘Oumuamua, antyder at den rare samtalepartneren oppsto som et stykke av et større himmellegeme. Den nysgjerrige sigarformede ‘besøkende’ har vært gjenstand for betydelige spekulasjoner i det vitenskapelige samfunnet siden den ble oppdaget første gang i 2017. Selv om de aller fleste forskere hevdet at objektet sannsynligvis var en komet eller en asteroid, er muligheten for at det var et ET-håndverk har også blitt seriøst underholdt av noen astronomer.

Alas, et friskt blikk på ‘Oumuamua ser ut til å kvele teorien om romvesener da forskere etter sigende slo fast at objektet sannsynligvis er en aktiv asteroide som en gang var en del av en planet eller komet, men ble kastet ut i verdensrommet på grunn av samspill mellom planeten den kom fra og stjernen den gikk i bane rundt. Denne hypotesen, kalt ‘tidevannsfragmentering’, ble avledet ved hjelp av datamodeller som, når de ble anvendt, viste at et slikt scenario kunne redegjøre for objektets unike attributter, så som dens form, farge og måten det reiste gjennom rommet.

Selv om denne nye teorien utvilsomt vil være skuffende for UFO-entusiaster i håp om at ‘Oumuamua er bevis for intelligent utenomjordisk liv, indikerte astronomene bak studien at samtalepartneren og lignende’ besøkende ‘kan gi innsikt i vår egen verden. Medforfatter Zhang Yun forklarte at “disse interstellare gjenstandene kan gi kritiske ledetråder om hvordan planetariske systemer dannes og utvikles, og hvordan livet startet på jorden.” Selv om det kan være tilfelle, basert på den noe omstridte karakteren som ‘ET-hypotesen’ for ‘Oumuamua har vedvare, gjetter vi på at vi ikke har hørt den siste av den kontroversielle teorien.

Redaktøren

Alle artikler som er postet av Redaktøren er artikler som er blitt innsendt til oss, og gjennomgått for godkjenning før publisering. Skulle du ha en klage på en av artiklene som er postet av Redaktøren må du ta kontakt med han på http://norge.social/ og der poste din klage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Koronaviruset kan ha spred seg fra hunder til mennesker i følge ny kanadisk studie

ons apr 15 , 2020
Et team av kanadiske forskere ved universitetet i Ottawa fremmer nå teorien om at koronaviruset kan ha spred seg fra løshunder i Kina som har spist flaggermus for så å spre seg til mennesker som har vært i kontakt med hundene. At menneskets beste venn (hunden) skal stå bak en […]