Spanske myndigheter må kalle tilbake 350 000 ansiktsmasker produsert i Kina

Spanske helsemyndigheter måtte kalle tilbake 350 000 ansiktsmasker som de hadde mottatt fra den kinesiske produsenten Garry Galaxy da maskene var defekte og ikke kunne brukes.

Produsenten Gerry Galaxy er godkjent av kinesiske myndigheter og kan produsere kirurgiske ansiktsmasker av typen FFP2 som brukes av medisinsk personell i kontakt med korona pasienter for å redusere muligheten for smitte.

Ifølge Europeiske regler skal standarden FFP2 masker beskytte brukeren av masken mot ca 94% av skadelige partikler, men maskene produsert av det kinesiske selskapet Garry Galaxy når de ble testet tillot mellom 18-29% av partiklene i luften rundt brukeren å trenge gjennom masken ifølge en rapport i den spanske avisen El Mundo.

Det spanske helsedirektoratet sier de beslagla partiet med masker før det var blitt videre distribuert til de ulike helseinstitusjonene i landet, og at et nytt parti masker fra den samme distributøren var på vei.

Dette har ført til mye klager fra helsepersonell i Spania, og arbeidstaker organisasjonen for offentlig ansatte CSIF har nå truet helsemyndighetene i landet med søksmål i landets høyesterett som følge av denne og andre alvorlige feil gjort under den pågående pandemien.

Sist måned måtte Spanske myndigheter også returnere i overkant av 50 000 koronavirus tester som også var defekte som kom fra Kina da disse kun hadde en 30% suksessrate, mens tilsvarende tester produsert i Europa hadde en suksessrate på 80%.

Kilde: El Mundo

Redaktøren

Alle artikler som er postet av Redaktøren er artikler som er blitt innsendt til oss, og gjennomgått for godkjenning før publisering. Skulle du ha en klage på en av artiklene som er postet av Redaktøren må du ta kontakt med han på http://norge.social/ og der poste din klage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Den politisk korrekte pressen kan ikke lengre skjule Joe Bidens demens

tir apr 21 , 2020
Den politisk korrekte pressen i både USA og Norge som stort sett er eid av de samme økonomiske kreftene har den siste tiden fremmet Joe Biden som en potensiell presidentkandidat for det Demokratiske partiet i USA, og som en reel utfordrer til Donald Trump. Problemet med dette er bare at […]