Den Tyske økonomien sakker akterut som følge av handelskrig og Brexit

Frem til nå har den Tyske økonomien vært selve lokomotivet i Europeisk økonomi, men nå ser det ut som om tysk industri går inn i en mindre resesjon ifølge en ny undersøkelse blant innkjøpssjefer hvor man har registrert den største kjøpsnedgangen de siste syv årene.

Mye av nedgangen skyldes nedgangen innen den tyske produksjonsnæringen som i stor grad er avhengig av eksport, og som nå sliter som følge av en nedgang i etterspørselen etter Tyske varer fra land som Storbritannia, Kina og Tyrkia.

«Produksjons tallene er enkelt og greit forferdelige,» forklarer Phil Smith som er økonom ved IHS Markit, som samler inn PMI indexen. «All denne usikkerheten med handelskrig, utsiktene for bilindustrien og Brexit har ført til en stagnering i bestillingene hos Tyske leverandører.»

De dårlige tallene fra Tysk eksportnæring har ført til at den Europeiske Sentralbanken nå vil lansere en ny stimuli pakke for å motvirke effekten tilbakegangen av ordre fra utlandet vil ha på EU og Tysklands økonomi.

Merkelig nok snakker fortsatt Tyske politikere om at man trenger flere immigranter fra den tredje verden for å fylle ledige stillinger, og stadig flere Tyskere spør seg nå som oppsigelsene truer stadig flere «hvilke ledige stillinger» disse ufaglærte immigrantene skal fylle.

Du kan lese mer om saken her…

Sundvor

Aage Sundvor bidrar en gang iblant med artikler til Nisseland.net, og skriver for det meste om saker som havner under kategorien HUMOR og MYSTIKK. Klager på artikler fra Aage Sundvor skal rettes til Redaktøren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Google kan ha skapt verdens første fungerende kvantedatamaskin

man sep 23 , 2019
I en artikkel publisert på den amerikanske romfartsorganisasjonen NASAs websider ble det for noen dager siden publisert en artikkel hvor man hevdet en gruppe forskere fra Google hadde greid å demonstrere kvanteoverlegenhet. Google inngikk i fjord en avtale med NASA der søkegigantens forskere fikk adgang til å benytte romfartsorganisasjonens supermaskiner […]