Erdogan sier Tyrkia vil fortsette å kjøpe Olje og gass fra Iran

Det var under hjemreisen fra New York etter å ha deltatt på FNs generalforsamling Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan fortalte journalister at Tyrkia ikke ville følge USAs sanksjoner mot Iran.

Erdogan sa til reporterne at Ankera ville fortsette sin handel med den Islamske Republikken Iran, og at det ville være helt umulig for Tyrkia å skulle boikotte Iransk olje og gass som landet er helt avhengig av.

Boikotten av Iran er de siste årene etter at Trump trakk USA fra «atom avtalen» Barak Obama og hans administrasjon inngikk med Iran, og uttalelser fra det Hvite Hus har indikert at Trumps administrasjon ønsker å redusere Irans olje og gasseksport til NULL.

De siste sanksjonene mot Iran kom som et tilsvar fra amerikanske myndigheter etter at Iran angivelig skal ha angrepet en Saudi Arabisk oljeinstallasjon, og Saudi Arabia har bedt USA om hjelp i konflikten med sin erkerival i regionen Iran.

Tyrkia viser nok en gang at landet prioriterer å støtte sine Islamske naboer og trosfeller i Midtøsten fremfor å støtte sine såkalte vestlige allierte i NATO og EU.

Kilde: YouTube.com

Skribent: Ekstremisten

Ekstremisten er et alter ego jeg har og benyttes ikke bare til å si mine meninger, men også for å komme med provoserende meninger jeg kanskje ikke selv står 100% inne for.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *