Britiske arbeidere saboterer sine robot medarbeidere

I en ny studie utført av Universitetet De Montfort i Leicester hvor man sammenlignet arbeideres forhold til roboter på arbeidsplassen med Norge viste det seg at mens de norske arbeiderne så positivt på sine robot kolleger så la de Britiske arbeiderne «kjepper i hjulene» for robotene.

Professor Jonathan Payne som er professor innen arbeid, ansettelse og arbeidskvalifikasjoner fortalte at de under studiene hørte om arbeidere som stilte seg i veien for robotene, og som utførte mindre sabotasjeoppdrag mot dem.

«Det ser ut som man i Storbritannia har et problem med å implementere og ta i bruk teknologien» sa Professor Payne.

At man i Storbritannia nok har en større tradisjon der arbeiderne kjemper for sin arbeidsplass en i Norge er nok ikke så rart med tanke på at man ved starten av det 19 århundre hadde en tilsvarende situasjon i landet hvor en gruppe som kalte seg Ludditer kjempet en brutal kamp for å holde tilbake den industrielle revolusjonen i landet.

Professoren Payne sa videre at han mener Britiske arbeidsgivere lite trolig vil vise forståelse for arbeidernes bekymringer, og at de nok ikke vil ta seg bryderiet med å forklare hvorfor de ønsker å benytte seg av robotene.

Robotene er på vei og det vil nok ikke være lenge til man vil se roboter som både setter opp hus, arbeider på oljerigger, og som utfører ulike arbeidsoppgaver ved helseinstitusjoner.

Du kan lese mer om saken her…

Redaktøren

Alle artikler som er postet av Redaktøren er artikler som er blitt innsendt til oss, og gjennomgått for godkjenning før publisering. Skulle du ha en klage på en av artiklene som er postet av Redaktøren må du ta kontakt med han på http://norge.social/ og der poste din klage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Nissene krever anerkjennelse for sin deltagelse i motstanden under krigen

tir okt 1 , 2019
De aller fleste av oss som bor i Norge har hørt hvordan nisseluer var et symbol på «DEN NORSKE» motstanden mot nazismen, men nå krever Nissenes Frigjøringsorganisasjon (NFO) at Norske myndigheter anerkjenner Nissenes deltagelse i kampen mot den Tyske okkupasjonen. «Nisser og nisseluer var en viktig del i den Norske […]