Nok et sosialistregime i Sør-Amerika har feilet

Det er ganske utrolig hvordan man i Norge og Europa fremdeles tror at MER sosialisme er svaret på de mange problemene vi ser i samfunnet vårt, når vi samtidig ser det ene etter det andre sosialistregimet i Sør-Amerika, Afrika og Øst-Europa feiler.

Når vi snakker om de skandinaviske såkalte sosial demokratiene så er faktisk trenden at de hele tiden fra krigens dager på de aller fleste områder har beveget seg i en stadig mer kapitalistisk retning, men på områder som helsevern og arbeidsrett fremdeles har beholdt store deler av en sosialistisk politisk ideologi.

Dette er kanskje også grunnlaget for at det er nettopp på disse punktene det skandinaviske samfunnet i størst grad ser ut til å ha sine problemer, og at det kanskje er på tide at også disse områdene gjennomgår en noe større privatiseringsprosess uten at man mister fokus på å bevare folkets interesse fremfor bedriftenes.

Når vi nå ser på de sosialistiske regimene i Sør-Amerika så ser man at alle like før de faller i likhet med regimene som for noen få tiår siden falt i Øst-Europa alle ble mer og mer diktatoriske og at demokratiske rettigheter som Ytringsfriheten, organisasjonsfriheten og rettsstatsprinsipper ble tilsidesatt for at regimene skulle kunne klamre seg til makten.

Nå har nok et sosialistisk regime i Sør-Amerika falt og denne gangen var det regimet i Bolivia der president Evo Morales nå nylig måtte trekke seg, og søke asyl i det kapitalistiske nabolandet Mexico for å unnslippe sitt eget folks vrede da hans sosialistiske diktaturregime falt.

Det å gjenta en ting gang på gang og forvente nye resultater sies å være definisjonen på galskap og man skulle nesten tro at Europa og Norges befolkning nå snart har lært hva enden på visa som oftest er når man innfører et sosialistisk regime hvor demokratiske prinsipper som ytringsfriheten og rettsstatsprinsippet med en juryordning innføres slik man er i ferd med å gjøre her i Norge.

Nå trenger vi kanskje en ny type politikk?

Redaktøren

Alle artikler som er postet av Redaktøren er artikler som er blitt innsendt til oss, og gjennomgått for godkjenning før publisering. Skulle du ha en klage på en av artiklene som er postet av Redaktøren må du ta kontakt med han på http://norge.social/ og der poste din klage.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Next Post

Norsk presse lyver om faktaene rundt den pedofile Jeffrey Epstein

man nov 18 , 2019
Hvorfor skriver ikke den Norske pressen at den nå avdøde jøden Jeffrey Epstein var en notorisk pedofil som voldtok flere hundre jenter i alderen 10-14 år, samtidig som han trafikkerte hundrevis av mindreårige jenter til sine rike venner? Er det ikke pressens etiske oppdrag å stå på de svakes side, […]