Australsk parlamentsmedlem raser over parlamentets forsøk på sensur

Det liberale parlamentsmedlemmet (MP) Craig Kelly begynte sin tale under diskusjonen av et lovforslag kalt Industri Forskning og utvikling lovforslaget med å bemerke at hans tale var beskyttet av de parlamentariske privilegiene som kunne spores tilbake til Ytringsfrihet Loven i Storbritannia fra 1688.

“Jeg har ytringsfrihet og en rett til å si hva jeg nå skal si, og burde ikke bli rettsforfulgt eller etterprøvd for uttalelsene utenfor parlamentet da det å gjøre det vil være brudd på de parlamentariske privilegiene.”

Dette førte allikevel til at Parlamentet avbrøt Craig Kelly og hindret ham fra å si sin mening ved at man hevdet Kellys tale ikke var innenfor “emnet parlamentet nå skulle diskutere.”

“Dere må tulle med meg,” ropte en rasende og oppgitt Kelly som svar på parlamentets forsøk på å sensurere ham.

“Runt regelen om relevanse, la det være veldig klart hva dette lovforslaget sier,” roper en rasende Kelly og fortsetter. “‘Man skal fordømme koalisjonsregjeringen for dens mangelfulle støtte av Australias industri og innovasjon, og måten man har håndtert utfordringene fra pandemien’.. DET ER NETTOPP DETTE JEG SNAKKER OM!”

Du kan se Craig Kellys utbrudd i videoen under.

Mange hevder årsaken til at Kelly ble sensurert av parlamentet skyldes hans kamp for menneskerettighetene og ytringsfriheten i landet, og at man frykter at han skal gjøre flere bevisst på måten myndighetene har sensurert og håndtert sivile demonstranter under den pågående pandemien i landet.

Under kan du se en twitter melding fra Kelly hvor han poengterer nettopp dette problemet.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar