Biff kan bli en luksusvare på linje med champagne

Det at forbrukerne nå ser ut til å velge et mer plantebasert kosthold vil om man skal tro sjefen for Danish Crovns toppsjef Jais Valeur kunne få store konsekvenser for danske og europeiske kjøttprodusenter.

“Kjøttindustrien står foran store forandringer” sier Jais Valeur til den danske avisen Berlingske, og lover full åpenhet rundt bedriftens fremtidige klimainnsats.

Danish Crown som er Danmark og Europas største slakteri konsern står foran store utfordringer de neste fem årene, og hovedgrunnen er i følge Valeur en lavere etterspørsel fra forbrukerne kombinert med politisk press om et større fokus på klima som følge av Folketingets besluttning en en grønn omstilling av det danske landbruket.

Avtalen politikerne på Folketinget har blitt enige om inneholder en rekke krav til landets landbruk, og som målsetting å redusere jordbrukssektorens totale co2 utslipp med mellom 55 og 65 prosent.

“Det er blitt tydelig for meg at man må tenke nytt når det kommer til hvordan man tenker på kjøtt i tiden fremover. Klima blir avgjørende for hvorvidt man kan produsere kjøtt i Danmark, og greier vi ikke innfri klimamålene, vil forbrukerne og politikerne si at man ikke skal produsere mer kjøtt i danmark en hva det danske markedet etterspør” sier Jais Valeur.

Oksekjøtt blir luksusvare

Helt konkret mener Jais Valeur at det vil være vanskeligere å gjøre noe med klimautslippene innen produksjonen av oksekjøtt, og at oksekjøtt derfor i fremtiden vil kunne bli en luksusvare på linje med champagne.

Når det kommer til produksjonen av svinekjøtt mener Jais Valeur ting ser litt annerledes ut, og at svinekjøtt kan bli en god erstatning når det kommer til det å ha tilgang på klimavennlig protein som smaker godt. De foreløpige breregningene av klimaavtrykket fra landets svineproduksjon viser at det nærmer seg utslippene fra landets kyllingproduksjon.

Hvordan vil fokus på klima innen Norsk jordbruk bli med Senterpartiet i regjering?

Her hjemme i Norge er det når man ser utviklingen i Danmark underlig at man ikke har fått høre mer om hvordan Senterpartiet ser på en nedskalering av landets kjøtt produksjon til fordel for klima, og hvordan et regjeringssamarbeid med AP der man er avhengige av partiene på ytre venstre skal fungere.

Om Senterpartiet ikke skal svikte sine kjernevelgere må partiet greie å overtale klimaaktivistene på yterste venstre side om ikke å kreve store klimakutt innen norsk jordbruk, noe som nok vil bli en stor utfordring med tanke på hvilke partiet regjeringen vil måtte støtte seg på.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar