Bli kvitt diabetes 2 ved å gå ned 10-15% i vekt

Ifølge en ny studie fremvist under det årlige møtet i organisasjonen European Association for Study of Diabetes av Prof. Roy Taylor ble det avslørt at folk som led av diabetes 2 og som hadde en normal kroppsvekt, kunne bli kvitt sykdommen ved å redusere sin vekt med 10-15 prosent.

“Folk har en høyere risiko for å utvikle diabetes 2 om de oppdager at buksene de benyttet da de var 21 år gamle ikke passer, da har de for mye fett på kroppen” sa Prof Roy Taylor fra universitetet i Newcastel.

Videre forklarer professoren at 8 av 12 personer greide å kvitte seg med sykdommen ved å redusere sin kroppsvekt med 10-15%.

De pasientene som deltok i undersøkelsen som led av type 2 diabetes greide ved å redusere sin kroppsvekt, greide dermed også å redusere mengden fett i leveren og bukspyttkjertelen, og økte dermed aktiviteten til de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen.

Taylor som var ansvarlig for studien sa videre at “mange leger tror at type 2 diabetes hos pasienter med en normal kroppsvekt har en annen årsak en hos de overvektige, men vår studie har vist oss at pasienter med en normal kroppsvekt ved å redusere sin vekt med 10-15% har en god mulighet til å bli kvitt sin diabetes.”

Deltagerne i undersøkelsen som hadde en gjennomsnittlig BMI på 24.4 fulgte en streng diett hvor de kun tok inn 800 kalorier daglig, og programmet gjennomførte tre sekvenser av dietten frem til de hadde mistet mellom 10 og 15 prosent av sin startvekt.

Etter vekttapet viste en fysisk gjennomgang at pasientene hadde fått redusert fettinnholdet i leveren og at hos 8 av 12 pasienter hadde diabetes 2 sykdommen gått inn i et stadie av remisjons, som er et stadie hvor blodsukker nivået er under kontroll og pasienten ikke lengre trenger noen form for medisin.

Taylor sa videre at selv om studiene enda er i forstadiet, og man ikke kan dra noen sikre konklusjoner “har vist oss at diabetes ikke skyldes grotesk overvekt, men heller skyldes at man er for tung i forhold til ens egen kropp”.

Kilde: The Guardian

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar