Bolsonaro konfronterer WHO-sjefen: «Folk dør etter den andre dosen»

I et nytt videoklipp som har dukket opp kan man se Brasils president Jair Bolsonaro som konfronterer WHO-sjef Tedros Adhanom om COVID-19-restriksjoner og spør hvorfor folk fortsatt dør av COVID etter den andre dosen av vaksinen.

Diskusjonen mellom presidenten og WHO-sjefen fant sted under det nylige G20-toppmøtet for globale ledere i Roma.

Bolsonaro utfordret Adhanom rundt behovet for vaksinepass og sa at «over hele verden er det mennesker som trenger å jobbe for å brødfø seg selv.»

Han la til at nedstengningstiltak har destabilisert den globale økonomien, og advarte om at hvis dette fortsetter, «vil økonomien kollapse.»

Adhanom sa at han ikke ønsket flere nedstengninger og var enig i at vaksinepassordningen var «diskriminering», men bare mens vaksineringsratene i enkelte land fortsatt var lave.

«I Brasil får mange som har tatt den andre dosen covid,» sa Bolsonaro, og WHO-sjefen svarte med å si at vaksinen ikke stopper spredningen av covid, men reduserer risikoen for alvorlig sykdom og død.

«I Brasil dør mange som fikk den andre dosen,» fortsatte Bolsonaro, og Adhanom svarte med å si at det er de underliggende sykdommer hadde skylden for disse dødsfallene.

Bolsonaro beskrev deretter sin manglende evne til å stoppe obligatoriske vaksinasjoner for barn, og Adhanom svarte med å si at WHO ikke støtter å gi Covid-19 vaksinen til barn.

Den brasilianske presidenten beskrev deretter hvordan han blir anklaget for å komme med “falske nyheter” hver gang han forsøker å stille kritiske spørsmål rundt vaksinen.

«Hendene våre er bundet, mens våre barns liv står på spill,» sa Bolsonaro.

Da han spurte Adhanom om opprinnelsen til COVID-19, lo Adhanom og sa: «Vi fortsetter å undersøke det.»

Bolsonaro har lenge vært skeptisk til vaksinen og COVID-19-tiltakene, og måtte under FN toppmøtet i New York i September spise pizza ute sammen med resten av sin stab da han ikke har tatt vaksinen.

Presidenten som selv ble smittet med viruset i juli 2020, sa han fort ble bra takket være hans tidligere karriere som atlet i forsvaret.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar