Bør man gi Amazone og Facebook plass i FN

Det er i en artikkel i nyhetsmagasinet Boomberg man fremmed det som mange nok vil anse for å være en absurd tanke, og man argumenterer for at grunnet disse selskapenes store innflytelse og enorme rikdom bør de få innpass i FN.

Artikkelen tar også for seg hvordan store internasjonale selskaper som Google, Microsoft og Apple nå i stadig større grad ser ut til å kunne utøve stor innflytelse over verdensleder og regjeringer, og man ser også at selskapene ofte ansetter tidligere politikere og regjering stopper for å kunne styrke sin innflytelse på den globale politiske arenaen.

Selv om artikkelen er noe mer spekulativ, og det kan se ut som om forslaget er mer ment som en slags spøk fra artikkelforfatterens side, så tar den opp en problemstilling som er veldig aktuell i disse dager, og som det ser ut til at man før eller siden vil måtte ta på alvor.

Denne problemstillingen er hvorvidt disse selskapene nå har fått vokse seg for store og mektige, og om man kanskje nå i større grad burde vedta lover og regler som i noe større grad kan regulere dem?

Kom med din kommentar i kommentarfeltet under.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar