Det hemmelige våpenkappløpet i verdensrommet er nå avslørt

Det pågår et «våpenkappløp» i verdensrommet mellom Russland, Kina og USA som nå utvikler satellitter som kan benyttes mot hverandres satellitter.

Mens våpen for bruk i verdensrommet har vært under utvikling i flere tiår, hvor det mest kjente tilfellet er Sovjets Almaz-romstasjonen, har Russland og Kina nylig vist sine evner til å ødelegge amerikanske satellitter.

Mandag skjøt Russland opp en rakett og ødela en av sine egne satellitter i en «kraftdemonstrasjon», ifølge AFP.

“Dette viser at Russland nå utvikler nye våpensystemer som kan skyte ned satellitter, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg.

Denne trusselen om satellittkrigføring – i tillegg til Kinas hypersoniske missilprogram – fikk daværende president Trump til å etablere den amerikanske Space Force som en gren av de amerikanske væpnede styrkene i 2019.

«Både Russland og Kina har utviklet ‘space stalker’-satellitter som kan manipuleres for å fysisk forstyrre andre, ifølge Brian Chow, en uavhengig rompolitisk analytiker som tilbrakte 25 år i Rand Corps tenketanken,» skriver AFP. «Med robotarmer kan ‘de bare forfølge motstanderens satellitt og flytte den et annet sted, eller bøye en antenne’ for å gjøre den ubrukelig, sa Chow.»

Disse teknikkene ble utviklet delvis som svar på 1967-avtalen om det ytre rom som forbød land fra å plassere «atomvåpen eller andre masseødeleggelsesvåpen i bane rundt jorden.»

I fjor sa det amerikanske militæret at to russiske satellitter «forfølger» en amerikansk spionsatellitt i høy bane.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar