Dusinvis med migranter involvert i lastebilulykke på grensen mellom USA og Mexico

Mer enn 50 mennesker døde da en Lastebil-tilhenger med minst 150 migranter krasjet i en bro i det sørlige Mexico i går.

Den grufulle ulykken utspilte seg torsdag i Tuxtla Gutiérrez, en by i delstaten Chiapas.

En lastebil som fraktet mellom 160 og 200 migranter i tilhengeren, hvorav mange kom fra Guatemala, krasjet inn i en fotgjengerbro, og førte dermed til at et dusin personer ble drept og lemlestet.

«Den meksikanske riksadvokatens kontor sa at de ville undersøke hendelsen, som offentlige tjenestemenn i Chiapas sa til nå har krevd livet til 54 mennesker og skadet 58 andre», melder Reuters.

– Myndighetene identifiserte 95 guatemalanere blant ofrene etter ulykken, samt tre personer fra Den dominikanske republikk, en honduraner, en meksikaner og en ecuadorianer.

Vitner sier at sjåføren ikke klarte manøvrere kjøretøyet gjennom en sving og smalt dermed inn i broen.

Mennesker skal ha blitt kastet ut av kjøretøyet under krasjet, og mange overlevende inkludert sjåføren av lastebilen skal ha flyktet fra stedet, .

I følge general Rodríguez Bucio, «tok migrantene seg inn i Mexico i mindre grupper flere dager tidligere, og hadde samlet seg ved et skjulested brukt av smuglere i byen San Cristóbal de las Casas, hvorfra de så ble lastet på lasteplanet torsdag ettermiddag.»

Lastebilen hadde ikke passert gjennom noen sjekkpunkter designet for å oppdage migranter før krasjet, sa han.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar