En Fransk sportsbutikk suspenderer båtsalg for å hindre migranter fra å ta seg over den engelske kanal

En stor forhandler av sportsutstyr har midlertidig stoppet salget av småbåter i sine butikker i Nordvest-Frankrike midt i det som er en historisk migrasjonskrise på ved den engelske kanalen.

Decathlon vil ikke lenger tilby kajakker eller kanoer i Calais eller Grande-Synthe, begge kjent som samlingspunkter for illegale migranter på vei til Storbritannia over den relativt trange kanalen.

– Kjøpet av disse kajakkene vil ikke lenger være mulig som svar på den nåværende situasjonen, sier selskapet til AFP.

Selskapet sier at vannscootere som selges på disse stedene blir «avledet fra deres sportslige bruk» og i stedet brukt som «båter for å krysse kanalen.»

«Det er ikke betegnelsen som er gitt til disse produktene, og heller ikke deres primære nytte,» fortsatte Decathlon, og hevdet at slik bruk kan «sette livene til folk som bruker dem for å krysse kanalen i fare.»

Småbåter vil fortsatt være tilgjengelige på de fleste andre Decathlon-lokasjoner, så vel som online, avklarte selskapet.

Godt over 20.000 illegale migranter har allerede nådd den britiske kysten så langt i år, slik Brexit generalen Nigel Farage advarte om i juni.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar