England avslutter alle COVID-pass, maske mandater, arbeids begrensninger

Restriksjoner inkludert COVID-19-pass, maskemandater og krav om å jobbe hjemmefra vil bli fjernet i England, kunngjorde Storbritannias statsminister Boris Johnson onsdag. Johnson foreslo også at regler for selvisolering også kan bli kastet ut i slutten av mars ettersom viruspandemien i KKP (Kinesisk kommunistparti) blir endemisk.

Med øyeblikkelig virkning ber den britiske regjeringen ikke lenger folk om å jobbe hjemmefra. Mandatet for COVID-pass for nattklubber og store arrangementer vil ikke bli fornyet når det utløper 26. januar. Og fra torsdag vil det ikke lenger være obligatorisk med innendørs maske i England.

Kravet om at ungdomsskoleelever skal ha masker i undervisningen og i fellesarealer vil også bli fjernet fra Utdanningsdepartementets nasjonale veiledning.

Brølende jubel fra lovgivere kunne høres i Underhuset etter Johnsons kunngjøringer om masker.

Folk som tester positivt for COVID-19 og deres uvaksinerte kontakter er fortsatt pålagt å isolere seg selv, men Johnson sa at han «forventer at han ikke fornyer» regelen når de relevante forskriftene utløper 24. mars.

«Når COVID blir endemisk, må vi erstatte lovkrav med råd og veiledning, og oppfordre folk med viruset til å være forsiktige og ta hensyn til andre,» sa statsministeren.

Forespurt om å fjerne testingsregler for vaksinerte reisende til Storbritannia, sa Johnson at regjeringen vurderer testordningene for reiser og at en kunngjøring kan forventes i løpet av de kommende dagene.

Men han nektet å revurdere vaksinasjonsmandatet for helsepersonell i frontlinjen, og insisterte på «beviset er klart at helsepersonell bør vaksineres.»

Johnson fortalte parlamentsmedlemmer at kabinettet besluttet å fjerne sine såkalte «Plan B»-tiltak onsdag morgen, da data tyder på at Omicron-bølgen har nådd toppen nasjonalt, og han tilskrev stabiliserende sykehusinnleggelsestall til «den ekstraordinære booster-kampanjen» og offentlighetens etterlevelse av restriksjonstiltakene.

Fjerningen av «Plan B»-tiltakene mot KKP-viruset kom etter hvert som statsministeren kjemper mot økende press som ber ham om å gå av på grunn av påståtte lockdown-brytende partier i Downing Street nummer 10, statsministerens offisielle residens, under pandemien.

Det kom også etter at nummer 10 mandag mottok en underskriftskampanje signert av mer enn 200 000 mennesker, som ba om å slutte med vaksinepass og lignende COVID-sertifiseringer.

En egen underskriftskampanje som ber om reversering av vaksinemandater for helsepersonell, som også ble levert til nummer 10 på mandag, mottok rundt 160 000 underskrifter.

Myndigheter i Skottland og Wales har også kunngjort fjerning av Omicron-kantsteiner, men obligatorisk innendørs maskebruk og COVID-pass vil forbli på plass.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar