EU vil lære å håndtere kinesiske trusler og desinformasjon av Taiwan

Taiwans suksess og kapasitet til å konfrontere trusler og desinformasjon fra det kinesiske regimet er en «gullgruve» for Europa, sa Raphael Glucksmann, leder av en besøkende EU-delegasjon, under en felles pressekonferanse i Taipei med Taiwans president Tsai Ing-wen nov. 4.

«Dette er det første offisielle besøket av en delegasjon fra Europaparlamentet til Taiwan, og viser hvor viktig det taiwanske demokratiet er for de europeiske borgerne vi representerer,” sa Glucksmann som er et fransk medlem av Europaparlamentet.

Den Europeiske delegasjonen som består av 13 personer ankom Taiwan den 3. november inkluderte syv medlemmer av Europaparlamentets spesialkomite for utenlandsk innblanding i EUs demokratiske prosesser.

“Vi har kommet hit med en veldig enkel men klar beskjed: Dere er ikke alene. Europa står ved deres side i kampen for frihet, demokrati og menneskerettigheter,” sa Gluckmann.

Han la også til “Men vi kom også av egoistiske årsaker.”

“Vi kom for å lære av dere, for å lære av deres evne til å bygge et så sterkt demokrati samtidig som dere står overfor så store trusler og innblanding utenfra.”

Det Franske Europaparlaments medlemmet la til at den Europeiske Unionen også står overfor innblanding fra autoritære regimer i det som oppfattes som en skjult referanse til Beijing.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar