Filmselskap fjernet svart skuespiller fra filmplakat i Kina

Filmstudioet Warner Bros. blir nå anklaget for å ha fjernet en svart skuespiller fra promotering plakaten for filmen Dune for å etterkomme Kinas sensurregler.

Ifølge rapporter skal det være den afrikanske britiske skuespilleren Sharon Duncan-Brewster som spiller rollen som doktor Liet Kynes i den siste filmatiseringen av Frank Herberts bok Dune fra 1965.

Sensuren av den svarte skuespilleren er veldig merkbar når man sammenligner plakatene ment for det vestlige markedet med plakaten for det kinesiske markedet hvor Duncan-Brewster er byttet ut med den asiatiske skuespillerinnen Chen Chang som spiller rollen som doktor Wellington Yueh.

Tirsdag skal Council on American-Islamic Relations i en twitter melding ha fordømt filmselskapenes sensurering for å etterkomme Kinas sensur krav som “rasistiske”. 

Dette er selvfølgelig ikke første gang amerikanske filmselskaper har sensurert bort en neger fra en filmplakat for å etterkomme kinesiske krav, og mange peker blant annet på Disneys sensur av den svarte skuespilleren John Boyega på reklameplakatene for de siste Star Wars filmene.

Image credit: Disney
Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar