Har vi vært del av et sosialt eksperiment?

Forskere i Østerrike sier nå at nedstengelsene under korona pandemien gjorde det mulig for dem å gjennomføre et stort sosialt eksperiment der man kunne observere hvordan kvinner og menn reagerte veldig ulikt på pandemien.

Studiet viste at kvinner ser ut til å benytte mer tid på telefonen, og er mye mer villige til å etterfølge myndighetenes instruksjoner enn hva menn er, mens menn så ut til i større grad å motsette seg begrensninger av dems bevegelsesfrihet, og mye raskere faller tilbake til den normale hverdagen enn hva kvinner gjør.

Eksperter ved Complexity Science Hub i Vienna forklarte at ved å benytte mobildata fra 1.2 millioner Østerrikere i perioden Februar 2020 til Juni 2020 kunne man se tydelige forskjeller mellom menn og kvinners oppførsel allerede etter den første “Covid-19 lockdownen”.

“Nedstengingen av samfunnet var som et enormt sosialt eksperiment på menneskers oppførsel” sa Tobias Reisch under et intervju.

Du kan lese mer om forskningen her…

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar