Innvandreropptøyer i den franske byen Alencon

Opptøyene i den franske byen Alencon startet etter at en 16 år gammel innvandrer ble arrestert av fransk politi for å ha solgt narkotika.

Det var rundt 20 unge innvandrere som tok til gatene for å “demonstrere” mot arrestasjonen av 16 åringen ved å benytte kjente taktikker fra tilsvarende opptøyer der man setter fyr på biler og søppelbøtter for å så angripe folk fra redningstjenestene med stein og fyrverkeri når de ankommer stedet.

De lokale myndighetene har overfor tv kanalen BFMTV fordømt opptøyene, men gjør lite for å hindre at lignende opptøyer skal kunne oppstå.

Franske myndigheter har de siste årene fortsatt med å bosette stadig flere nyankomne immigranter i området, men har stilt få krav til at immigrantene måtte integrere seg i det franske samfunnet.

Tilsvarende opptøyer blant migranter i er nærmest blitt en hverdag sak i franske byer og tettsteder, og man opplevde store opptøyer i Paris i mai måned der gjenger med innvandrere tok til gatene og angrep politi, brannvesen og helsepersonell som følge av at en innvandrer døde i en motorsykkelulykke.

Ettersom det nå går mot nytt presidentvalg i Frankrike har saken fått stor oppmerksomhet i media, og blant de som har twittret om hendelsen er den høyrevridde presidentkandidaten Eric Zemmour.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar