Japanske forskere har utviklet vaksine mot aldring

Et japansk forskerteam sier de har utviklet en vaksine for å fjerne såkalte zombieceller som samler seg med alderen og skader nærliggende celler, og forårsaker aldring relaterte sykdommer inkludert arteriell stivhet.

Teamet, inkludert Juntendo University-professor Toru Minamino, som bekreftet at mus injisert med vaksinen viste en reduksjon i zombiecellene, medisinsk kjent som senescent celler, i områder påvirket av arteriell stivning.

«Vi kan forvente at (vaksinen) vil bli brukt i behandling av arteriell stivhet, diabetes og andre aldersrelaterte sykdommer,» sa Minamino.

Resultatene av teamets forskning ble publisert i nettversjonen av tidsskriftet Nature Aging sist fredag.

Aldrende celler refererer til de som har sluttet å dele seg, men som ikke dør, og som skader nærliggende friske celler ved å frigjøre kjemikalier som forårsaker betennelse.

Teamet identifiserte et protein som finnes i senescent celler hos mennesker og mus og laget en peptid vaksine basert på en aminosyre som tilsvarer proteinet.

Vaksinen gjør det mulig for kroppen å lage antistoffer som fester seg til aldrende celler, som så fjernes av hvite blodceller som fester seg til antistoffene.

Da teamet injiserte vaksinen i mus med arteriell stivhet, ble mange akkumulerte senescent eller fjernet og områder som var berørt av sykdommen krympet. Når de ble injiserte vaksinen i gamle mus, var skrøpelighet progresjonen deres langsommere enn for uvaksinerte mus, ifølge teamet.

Mange av de eksisterende legemidlene for å fjerne aldrende celler brukes som anti-kreftmedisiner og kan forårsake negative bivirkninger. Bivirkningene fra den nye vaksinen var færre, mens effekten varte lenger, sa teamet.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar