Jeff Bezos vil flytte menneskeheten ut i verdensrommet

Den selvutnevnte romfareren og Amazon milliardæren Jeff Bezos hevdet under et foredrag han holdt under det årlige Ignatius-forumet i Washington CD at menneskeheten vi flytte mesteparten av industrien ut i verdensrommet og bare la noen få utvalgte forbli boende på planeten.

Amazon-milliardæren delte entusiastisk sine spådommer for hvordan den menneskelig sivilisasjonen vil se ut i fremtiden – med ham som en aktiv deltaker i utviklingen av teknologien som vil kunne bringe denne nye fremtiden nærmere.

I sitt foredrag tegner han et bilde av enorme sylindriske romkolonier som spinner for å skape kunstig gravitasjon slik at millioner av innbyggere kan bo i verdensrommet hvor det meste av fremtidens industri produksjonen dermed vil foregå. 

Videre hevder milliardæren at jorden dermed vil bli omgjort til et naturreservat med begrenset tilgang slik det i dag det idag er i mange amerikanske nasjonalparker i dag.

«Dette stedet er spesielt, vi kan ikke ødelegge det,» sa grunnleggeren av Amazon om planeten vår.

«Millioner av mennesker vil flytte fra jorden til verdensrommet over tid. Og visjonen til Blue Origin er at millioner av mennesker i fremtiden vil jobbe i verdensrommet,” sa han og refererte til sitt eget firma.

«I løpet av århundrer vil de mange om ikke de fleste mennesker bli født i verdensrommet som dermed blir dems første hjem. De vil bli født på, og leve i disse koloniene. Og de vil kunne besøke jorden slik du i dag besøker Yellowstone nasjonalpark,» spådde Bezos.

Han sa at videre at koloniene «vil ha elver, skoger og dyreliv», noe som uten tvil brakte talen hans ut av futurologiens rike og inn i science fictions verden. 

Bezos refererte i sin tale til Princeton-fysikeren Gerard O’Neill, som først foreslo konseptet romhabitater i 1976, som sin inspirasjonskilde og sa at den typen ekspansjon som O’Neill spådde er uunngåelig, hvis menneskeheten skal vokse på en bærekraftig måte.

Bezos kunne ikke svare på hvem som skal bestemme hvem som får bo på jorden i fremtiden, da han fikke spørsmålet fra konfreansens vert, Adi Ignatius. Hvis historiske presedens er noen indikator, kan privilegier gitt av rikdom og status være involvert.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar