Katolsk sykehus sier at det vil slutte å diskriminere HVITE pasienter når de tilbyr behandling med covid monoklonalt antistoff

En katolsk sykehuskjede i Midtvesten har avviklet en politikk som ga hvite pasienter lavere prioritet for potensielt livreddende COVID-behandling etter at et konservativt advokatfirma truet med rettslige skritt.

SSM Health, basert i St Louis, Missouri, driver 23 sykehus over hele Illinois, Missouri, Oklahoma og Wisconsin, kunngjorde nedstigningen fredag, timer etter at den juridiske advarselen ble inngitt.

På fredag ​​skrev advokater for Wisconsin Institute for Law & Liberty til sykehuset og ba om at de avslutter rangeringssystemet som brukes for å avgjøre hvilke pasienter som får prioritet for monoklonale antistoffer – en populær metode for å redusere risikoen for alvorlige COVID-symptomer.

Brevet siterte en 31. desember e-post til leger fra SSM Health, som refererte til en risikoscoringkalkulator der ikke-hvite pasienter fikk syv poengs forsprang av totalt 20, når de skulle bedømme om antistoffene skulle administreres.

«For eksempel vil en 50 år gammel hvit kvinne (15 poeng) som lider av fedme (1 poeng), astma (1 poeng) og hypertensjon (1 poeng) ikke være kvalifisert for mAbs fordi hun ikke mottar 20- poeng minimumscore under kalkulatoren», sto det i brevet.

«På den annen side ville en ellers sunn 50 år gammel afroamerikansk kvinne (22 poeng), uten noen av disse helserisikoene, være kvalifisert.»

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar