Kinas oppskyting av hypersonisk atommissil skremmer USA

Amerikanske militære myndigheter og etterretning ble bokstavelig talt tatt på senga da Kina i August skjøt en hypersoniske rakett som kan utstyres med atomstridshoder rundt jorden i det som var en enorm makt fremvisning fra Beijing.

Raketten skal ifølge amerikansk etterretning kun ha bommet på sitt mål med et par mil, men skal likevel ha skremt amerikanerne, og ha vist frem hvor langt kineserne er kommet med sin utvikling av supersoniske raketter.

Selv om Kina har varslet en rekke oppskytninger av raketter den siste tiden ble oppskytningen av det kraftfulle våpenet gjort i all hemmelighet.

En kilde i det amerikanske forsvaret skal ha fortalt til nyhetsmagasinet Financial Times at amerikanerne ikke har noen ide om hvordan Kineserne har greid dette, men at man antar missilet ble avfyrt ved hjelp av en Long March rakett som er benyttet i det Kinesiske romfartsprogrammet.

Du kan lese mer om saken her…

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar