Kirurger festet grise nyre til menneske

Kirurger i New York har nå greid å feste genetisk modifiserte nyrer fremstilt i en gris til et menneske, og sier at nyren ser ut til å fungere helt normalt og regner den vellykkede transplantasjonen som et medisinsk gjennombrudd som med tiden kan hjelpe mange pasienter.

Selv om man fremdeles har mange spørsmål som må bli besvart rundt de langvarige konsekvensene av transplantasjonen, som ble utført på en hjernedød som man fulgte opp i bare 54 timer, sier eksperter på feltet at den vellykkede transplantasjonen er et stort og viktig gjennombrudd på feltet.

“Vi må vite mer om langtidseffektene for organet” sa Dr. Dorry Segev som er professor innen transplantasjons operasjoner ved Johns Hopkins School of Medicine. Dr. Segev som selv ikke deltok i forskningen sa likevel: “Dette er et stort gjennombrudd, og et stort fremskritt.”

Forskere har lenge forsøkt å gro frem genetisk modifiserte organer i griser for transplantasjon til mennesker, og en kontinuerlig strøm av organer som kan inkludere hjerter, lunger og levere vil kunne gi håp til de over 100 000 pasientene som nå står på ventelister for en transplantasjons operasjon.

Det ble først rapportert om transplantasjonen av “grise nyren” som fant sted ved N.Y.U Langone Healt i USA Today.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar