Konflikten mellom India og Kina forverret etter forhandlingsbrudd

Samtaler mellom Kina og India over grensen krangelen i Himalaya har brutt sammen, og parter legger skylden for sammenbruddet på hverandre.

Det har vært et anspent forhold mellom landene langs grensen kalt Line of Actual Control (LAC) som skiller Indisk styrt territorium fra kinesisk styrt teretorie.

Kinesiske og Indiske tropper har hatt flere mindre sammenstøt i området i løpet av 2020, og konflikten toppet seg da man i Juni 202 hadde en dødelig konfrontasjon.

Samtale bruddet mellom de to landene vil føre til at landene kommer til å ha et større militært nærvær i Ladakh området hvor de fleste trefningene mellom landenes militære styrker har forekommet.

“Kina har gjort store forsøk på å få til en konstruktiv samtale, og få til en de-eskalering av konflikten, men Inderne kommer fremdeles med urimelige og urealistiske krav som gjør fortsatte forhandlinger umulig” uttalte Long Shaohua som er Kinas talsperson for forhandlingene.

Inderne avviser kinesernes påstander, og hevder på sin side at de har kommet med “konstruktive forslag”, men at kineserne ikke er “samarbeidsvillig”.

Etter den dødelige konflikten i juni 2020, økte USA sitt militære samarbeid med India, og inngikk en ny militær pakt om å dele mer satellittdata med Inderne som dermed kan holde et bedre øye med hva kineserne foretar seg langs grensen.

Sammenbruddet i samtalene kommer på et veldig farlig tidspunkt da vi nå ser en større oppbygging av en potensiell konflikt mellom USA og Kina rundt Taiwan.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar