Legen som oppdaget Omikron sier viruset kan bidra til å oppnå «flokkimmunitet»

Den sørafrikanske legen som først oppdaget Omikron sier «Storbritannia overreagerer» ved å pålegge mer drakoniske restriksjoner og at panikken «ikke står i forhold til risikoen som denne varianten utgjør.»

Doktor Angelique Coetzee skrev en lang artikkel for Daily Mail der hun avviste potensielle planer for å avlyse julen og plassere befolkningen under nok en tyngende nedstengning.

«Allikevel trenger du bare å se på bildet i Sør-Afrika, hvor verdens første kjente tilfeller av Omikron ble oppdaget, for å innse at denne reaksjonen ikke står i forhold til risikoen som denne varianten utgjør,» skriver Coetzee.

«Og jeg burde vite det – fordi jeg er legen som først slo alarm om Omikron i november.»

Coetzee sier hun var «overrasket» over den globale reaksjonen på oppdagelsen av varianten, som i Storbritannia og Norge har ført til en retur av maskemandater, og andre autoritære tiltak.

Legen understreker poenget hun har prøvd å få frem de siste to ukene, som er at Omikron forårsaker symptomer som er «veldig veldig milde» sammenlignet med andre virusstammer.

«Ikke bare ta mitt ord for det. Jeg har sett ganske mange Omikron-pasienter som tidligere har hatt Delta-varianten, og de vil fortelle deg at selv om ingen noen gang ønsker å få Covid, føler de seg nesten heldige at det bare var Omikron de hadde andre gang.»

Til tross for frykten for at Omikron skal overvelde norske-sykehus, forklarer Coetzee hvordan det «ikke har vært mange pasienter innlagt på sykehus med Omikron» og «dødsfallene ikke øker like dramatisk, og at det heller ikke øker den gjennomsnittlige lengden på sykehusetopphold».

«Jeg er skuffet over myndighetenes reaksjoner,» skriver legen. «De har ingen sammenheng med det vi ser i Sør-Afrika, der folk sjelden diskuterer Omikron.»

Hun konkluderer med at den «store overreaksjonen» mot Omikron i Storbritannia «skremmer folk unødvendig» og at regjeringen faktisk burde la den mindre dødelige varianten spre seg.

«En hard nedstenging vil bremse prosessen med at Omikron sprer seg gjennom befolkningen og lar folk utvikle de vitale antistoffene som vil bevege befolkningen mot flokkimmunitet,» skriver Coetzee.

I mellomtiden er det i en stor studie funnet at «alvorlighetsgraden av Omikron er 29% lavere» sammenlignet med tidligere COVID-bølger, noe som betyr at forskere som spådde varianten faktisk kunne være gode nyheter, er nærmere bevist å være korrekt.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

1 thought on “Legen som oppdaget Omikron sier viruset kan bidra til å oppnå «flokkimmunitet»

Legg igjen en kommentar