Litauen erklærer unntakstilstand på grensen, godkjenner bruken av «proporsjonal fysisk vold» for å stoppe migrantene.

Det er erklært unntakstilstand i Litauen langs landets grense mot Hviterussland som følge av den eksplosive migrantkrise i regionen.

Litauens parlament godkjente erklæringen om å innføre unntakstilstand langs grensen mot Hviterussland tirsdag, med at 122 av 123 parlamentsmedlemmer stemte for å implementere drastiske tiltak fra midnatt samme dag, med virkning i minst én måned, ifølge en reportasje fra LRT.

Handlingen kommer samtidig som nabolandet Polen kjemper for å holde tusenvis av ulovlige immigranter fra Midtøsten som truer med å invadere landet fra Hviterussland.

Grensevakter har fått godkjenning til å bruke «mental korreksjon» og «proporsjonal fysisk vold» for å hindre migranter i å ta seg inn i Litauen, melder Reuters.

I tillegg kan migranter som for tiden oppholder seg i litauiske grense leirer få mobiltelefonene beslaglagt og «samlinger» nær grensen kan bli forbudt.

«For det første må jeg si at situasjonen på grensen vår er stabil og under kontroll. Men når vi observerer hva som skjer på den hviterussisk-polske grensen, må vi være forberedt på forskjellige scenarier, sa innenriksminister Agnė Bilotaitė til LRT.

«Vi mener at denne beslutningen er proporsjonal i forhold til dagens situasjon.»

En betydelig økning i migrant trafikken til nasjoner som grenser til Hviterussland kom etter at president Alexander Lukasjenko truet med å la ulovlige innvandrere og narkotika oversvømme Europa da de diplomatiske bånd med er EU er på det verste.

Litauen begynte nylig å bygge en ny barriere langs grensen til Hviterussland.

«Situasjonen blir enda mer alvorlig på grunn av den nylige eskaleringene av spenningen og Russlands handlinger mot Ukraina,» sa den estiske forsvarsministeren Kalle Laanet til allmennkringkasteren ERR News mandag.

«Til sammen er dette den vanskeligste sikkerhetskrisen for vår region, NATO og EU på flere tiår.»

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar