Litauen tilbyr migranter gratis flybillett og lommepenger for å dra hjem

Den litauiske regjeringen tilbyr kontantutbetalinger og gratis flyreiser til migranter som ulovlig har tatt seg inn i landet via Hviterussland, ifølge rapporter.

Tusenvis av avviste asylsøkere fra Midtøsten og Afrika oppholder seg for tiden i Litauiske sentre for migranter.

Bare 54 asylsøknader av mer enn 3200 er godkjent så langt i år, melder RTBF.

Vilnius øker nå insentiver i et forsøk på å tvinge migranter til frivillig å returnere til sine hjemland, ettersom utvisning kan være en kostbar og komplisert prosedyre, og tilbyr derfor nå enhver migrant som velger å reise hjem en flybillett og 1000 euro, som er en økning på 300 euro fra det tidligere tilbudet.

– Etter å ha avslått de fleste asylsøknader, trenger vi løsninger for å returnere migranter til opprinnelseslandet, sa Litauens innenriksminister Agne Bilotaite til AFP.

«Vi håper at den høyere betalingen vil øke antallet migranter som returnerer frivillig.»

Midlene er angivelig gitt til Litauen av EU-kommisjonen.

I tillegg til tusenvis av ulovlige grensepasseringer, sier litauiske myndigheter at de har hindret nesten 9000 flere migranter fra å ta seg inn i landet så langt i år.

Den betydelige økningen i migrant trafikken kom etter at den hviterussiske presidenten Alexander Lukasjenko truet med å la migranter og narkotika oversvømme Europa, midt under den diplomatiske krisen med EU fra tidligere i år.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar