Luxembourg legaliserer cannabis

Regjeringen i Luxembourg gikk fredag ut offentlig med nyheten om at landet nå vil legalisere dyrking og bruken av cannabis for personer over 18 år.

Det vesle landet blir dermed Europas og EUs første stat som fullt ut har legalisert både produksjonen og bruken av det narkotiske middelet.

Man vil nå kunne dyrke opp til fire planter per husstand for eget bruk, men vil ikke kunne selge noe da salg av rusmiddelet fremdeles vil forbli ulovlig.

Årsaken til legaliseringen er at regjeringen mener en oppmykning av lovverket der rekreasjonelle brukere lovlig kan dyrke sin egen cannabis vil bidra til å holde dem borte fra det kriminelle markedet.

“Vi har hatt store utfordringer knyttet opp mot rusmidler, og siden cannabis utgjør en stor del av det illegale markedet tror vi lovendringen vil kunne bidra til å holde rekreasjonelle brukere borte fra det kriminelle miljøet” sa justisminister Sam Tamson til pressen.

Loven åpner også opp for kjøp og salg av cannabis frø som man nå vil kunne kjøpe i butikken eller over internett.

Kjøp og salg av cannabis vil fremdeles være ulovlig, og transport av opp til tre gram cannabis vil nå bli straffet med bøter på opp til 25 euro, mens transport av mer enn tre gram fremdeles vil være straffbart i henhold til de gamle lovene.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar