Matmangel i flere butikker som følge av problemer i leveransekjeden

Stadig flere steder i USA meldes det nå om tomme butikkhyller, og folk har nå startet å “horde” mat i frykt for at problemet skal være langvarig.

Selv om det ser ut som om matmangelen og de tomme hyllene i all hovedsak skyldes problemer i leveransekjeden som følge av corona nedstengelsene verden over, har stadig flere sett på de tomme butikkhyllene som et varsel om dårligere tider, og har derfor startet å “horde” ulike nødvendighetsvarer som de frykter det vil kunne bli stor mangel på i tiden fremover.

Selv om mye årsaken av mangel på enkelte varer kan legges på forsinkelser i leveransekjeden, er det også enkelte varer som rett og slett ikke er blitt produsert som følge av nedstengelsene, og som man nok må forberede seg på at det vil kunne ta noe lengre før man vil kunne se i butikkhyllene.

Dette skyldes at flere matprodusenter ikke har fått levert nok råvarer og derfor ikke får holdt en like høy produksjon som det man ellers har kunnet gjøre.

I tillegg til problemene i leveransekjeden ser det også ut til at det har oppstått et problem med tilgangen på arbeidskraft, og at corona nedstengelsene kombinert med myndighetenes økonomiske bistand pakker under pandemien har ført til at mange arbeidere innen foredlingsindustrien har valgt å ikke gå tilbake til sitt tidligere arbeide.

Dette har ført til at mange butikker har måttet innføre tiltak, og har flere steder økt sin lagerbeholdning i tillegg til å øke prisen på enkelte varer som man ser det er veldig stor etterspørsel av.

Du kan lese mer om denne saken her…

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar