Nå mister folk jobben fordi de er hvite

Ved et kunstmuseum i Chicago ledelsen valgt å si opp over 122 frivillige medarbeidere på bakgrunn av etnisitet, og har valgt å erstatte dem med såkalte fargede og minoritetspersoner.

De ca 122 frivillige hvite arbeiderne som nå er blitt oppsagt var i all hovedsak eldre hvite kvinner, som hjalp til med å guide besøkende ved The Art Institute of Chicago rundt de ca 300 000 kunstverkene museet har.

De frivillige hjalp også til med å ta imot grupper med skolebarn, og hjalp til med å forklare viktigheten av kunsten ovenfor barna.

Det skal ha vært en vanskelig og lang opplæringsperiode for de frivillige, som ifølge besøkende og ledelsen ved museet gjorde en utmerket jobb.

I september valgte allikevel ledelsen ved AIC å si opp alle de frivillige medarbeiderne på grunn av de frivilliges etniske sammensetning, og erstattet dem med en langt mindre betalt arbeidsstyrke for å få mer “etnisk mangfold” på museet.

Mange kritiserer nå ledelsen ved museet for ikke også å se seg i speilet, og også innføre tilsvarende krav om mangfold i museets ledelse.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar