Ny robot sjokkerer med hvor menneskelig den er

En ny humanoid robot har tatt et stort skritt mot å krysse skillet mellom virkelighet og fiksjon med en video der man får se roboten utføre en rekke realistiske kroppsbevegelser og ansiktsuttrykk.

«Ameca» har blitt beskrevet av sine britiske utviklere ved Engineered Arts som «den perfekte humanoide robotplattformen for interaksjon mellom mennesker og roboter.»

Opptakene, som har fanget den menneskelignende roboten i aksjon, beviser at selskapets dristige uttalelse ikke er en spøk.

Den gråfargede roboten, som enkelte kanskje vil si ligner på robotene fra filmen «I, Robot», viser oss en hel rekke menneskelige følelser, kombinert med realistiske øyebevegelser.

I det som ser ut til å være en forhåndsprogrammert demonstrasjon, våkner Ameca først, sjekker deretter armene sine med nysgjerrighet, før den lager et overrasket ansikt etter å ha «merket» at «den» blir filmet.

Den emosjonelle roboten er allerede tilgjengelig for kjøp og utleie. Akkurat nå er det bare en stasjonær modell, men utviklerne planlegger å oppgradere den ytterligere, og lover at «en dag vil Ameca gå.»

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar