Oljearbeidere melder seg ut av den Norske kirke

Etter at Kirkemøtet Tirsdag overveldende stemte for en å sende en oppfordring til politikerne om stans av all leteaktivitet etter olje og gass på norsk sokkel, har norske oljearbeidere nå startet en innmeldingskampanje.

Kirkemøtets vedtak viser nå tydelig at den norske kirken ikke lengre kan ansees for å være en politisk nøytral organisasjon, og at politikken nå har fått en for stor innflytelse på kirkepolitikken.

Bare få timer etter kirkemøtets vedtak begynte de første utmeldingene å renne inn til den norske kirken, og innen onsdag skal rundt 434 personer ha meldt seg ut av Den Norske kirken i følge Nettavisen.

På internett pågår det nå stor aktivitet på ulike sosiale medier, hvor oljearbeidere ser ut til å mobilisere til kamp mot dette klart politiske vedtaket kirkemøtet nå har fattet, og på facebook grupper som Stolt Oljearbeider og Oljebrølet oppfordres det nå til boikott og utmeldelser.

Andre steder kan man også finne folk som nå tar til orde for å skape et tydelig skille mellom kirke og stat, og fremmer forslag om at tiden nå er inne for å fjerne statsstøtten til Den Norske Kirke og andre tros- og livssynssamfunn.

Du kan lese original artikkelen på Nettavisen.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar