Østerrikske politi stoppet nettverk av menneskesmuglere

Østerrikske myndigheter skal ha arrestert mer enn et dusin personer mistenkt for å ha smuglet migranter inn i landet, ifølge en rapport.

Totalt 15 mistenkte fra flere land ble pågrepet under arrestasjoner som fant sted nær Wien tidligere denne måneden.

Nettverket antas å ha smuglet over 700 migranter, hovedsakelig fra Midtøsten og Afrika, inn i EU, og skal ha tjent nesten 2,5 millioner euro.

Arrestasjonene kom etter at østerriksk politi skal ha startet en etterforskning av gruppens aktiviteter i oktober.

«Politiet sa at de arresterte de 15 smuglerne 16. november da 25 kjøretøyer som fraktet 200 til 300 migranter ble fanget opp i en kjøretøykontroller i Niederösterreich og på et hotell i Wien. Politiet beslagla 14 kjøretøy i operasjonen,» melder Deutsche Welle.

«Sjåfører ble rekruttert i Moldova, Ukraina og Usbekistan gjennom annonser i sosiale medier hvor det ble tilbudt opptil €3000 i månedslønn. Alle sjåførene ble sagt å ha forsøkt å rømme ved pågripelse.»

Migranter betalte mellom $4500 og $5600 per person for å bli kjørt til Østerrike fra grensen til Serbia og Ungarn som er en inngangsport til EU.

Smuglerne brukte vanligvis kjøretøy med mørklagte vinduer og baksetene fjernet for å frakte opptil 15 migranter om gangen, sier myndighetene.

De fleste av migrantene reiste sannsynligvis videre til Tyskland, men omtrent en tredjedel søkte om asyl i Østerrike, ifølge politiets talsmann Johann Baumschlager.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar