Pfizer del av historiens største svindeloppgjør.

Det er i disse dager mange motstandere av covid-19 vaksinene som sier de ikke stoler på de store farmasøyt selskapene, og man får aldri i den politisk korrekte pressen høre noe om “hvorfor” folk sier de ikke stoler på dem.

Det vi derimot får høre i pressen, er hvor lite utdannet disse vaksinemotstanderne er, at de ikke kjenner noe til vitenskapen rundt vaksinene og at de mer eller mindre tror på ubegrunnede påstander og konspirasjonsteorier.

Man spør seg aldri om disse konspirasjonsteoriene kan ha sitt opphav i virkelighetens verden, eller om det kan finnes andre gode grunner til at man kanskje burde være litt skeptiske til hva store bedrifter som klart har en økonomisk interesse i en sak har å si.

Ser man for eksempel på selskapet Pfizer som lager en av covid-19 vaksinene så kan man se at de var del av en stor skandale i 2009 hvor selskapet ble dømt til å betale historiens største svindel oppgjør på hele 2.3 milliarder kroner.

I tiltalen heter det seg at Pfizer har feilmerket fire av sine medisiner, og kommet med falske påstander om effekten av disse medisinene, i tillegg til at de promoterte medisinen Bextra for å kunne brukes i behandlingen av flere helseproblemer enn hva de amerikanske helsemyndighetene FDA hadde gitt godkjennelse til av frykt for skadevirkningene.

Du kan lese hele saken på Justice.gov.

Sjekker man så litt videre så ser man at Pfizer også i 2004 ble tatt for å ha feilmerket og promotert medisiner til bruk på områder hvor FDA mente bruken av medikamentene ikke var ansvarlig og kunne være farlig, og man man ser da at selskapet i løpet av bare fem år dermed har vært tatt i to av de største erstatningssakene innen helsesektoren gjennom historien.

Ser man så på listen over de 20 største sakene rundt svindel og promotering av medisiner som kan være helsefarlige eller til feil bruk ser man at også navnet på ett av de covid-19 produsentene dukker opp.

Med dette i tankene er det kanskje ikke så rart at en del folk er skeptiske til medisiner som kommer fra disse selskapene, og kanskje blir enda mer skeptiske når myndighetene kommer ut og forlanger folk skal måtte ta dem dem eller risikere å miste sitt levebrød.

Vi hadde med andre ord kanskje vært litt mer tjent med større åpenhet og forståelse for folks skeptisisme, og hadde kanskje kunnet redusert folks motvilje mot å ta vaksinen fra Pfizer om myndighetene ikke hadde gitt selskapet full immunitet fra å kunne bli saksøkt om komplikasjoner som følge av vaksinen skulle oppstå.

Hva tror du? Si din mening i kommentarfeltet under.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar