Politiet og myndighetene vil flytte fokus bort fra Islam som motiv for terroren i Kongsberg

Ifølge anonyme kilder skal årsaken til at politiet holdt tilbake identiteten til den nå drapssiktede terroristen Espen Andre Bråten (37) være at man jobbet for å finne noe annet en Islam å fremme som motiv for Bråtens handlinger.

Det fortelles også at man fort trakk inn PST i saken da man visste Bråten hadde en forhistorie, og var del av et radikalt islamistisk miljø, og det ble fort besluttet at man skulle holde tilbake så mye informasjon om gjerningsmannen for å unngå at man ga “næring” til anti-islamistiske miljøer.

Når det allikevel kom ut i mediene at gjerningspersonen hadde tilknytning til Islam ble det besluttet at man skulle gå for den vanlige unnskyldningen som blir benyttet når personer tilknyttet Islam begår en kriminell handling, og man begynte å lekke informasjon til pressen om at Bråten har slitt med psykiske problemer.

De samme kildene sier også at politiet har vært i kontakt med både tidligere venner og bekjente, og at man har informert dem om hvilken retning myndighetene ønsker fokuset rundt hendelsen skal ha, og at mediene er blitt instruert i å rette fokus bort fra Bråtens fascinasjon og konvertering til islam, og Bråten skal ha slitt med psykiske problemer.

Følger man nå medienes dekning av saken ser man at dette veikartet myndighetene har pekt ut for saken, og man skal se helt bort fra hva Bråten selv har forklart som grunnlaget for hans handlinger.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar