Roboter overtar stadig flere arbeidsoppgaver

I Nissans nyeste bilfabrikk som ligger like utenfor Tokyo jobber det nesten ingen mennesker da maskiner har overtatt de alle fleste arbeidsoppgavene i fabrikken.

“Fram til nå har folk måttet gjøre små justeringer på produksjonsmaskinene ut fra erfaring, men nå takket være kunstig intelligens kan maskinene selv analysere sitt arbeid og gjøre de nødvendige justeringene” sa Nissans administrerende direktør Hideyuki Sakamoto under en fremvisning av det nye anlegget.

Det er ventet av fabrikken vil starte opp produksjonen av biler i slutten av april.

På bedriften er det kun ansatt noen få menneskelige arbeidere som vil jobbe med vedlikehold av robotene, og med analysering av innsamlede data for å kunne forbedre robotenes produksjonsevner.

Også andre bilprodusenter arbeider med utviklingen av tilsvarende anlegg, og man vil nok kunne regne med at stadig flere arbeidsoppgaver i nær fremtid vil bli overlatt til roboter, og vil kunne bli automatisert.

Hvordan denne automatiseringen vil påvirke arbeidsmarkedet i fremtiden er det ingen som virkelig har satt seg inn i, og stadig flere er nå bekymret for at man snart vil oppleve at stadig flere mennesker blir arbeidsledige etter hvert som nye oppgaver blir automatisert og overtatt av roboter.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar