Rolls-Royce vil utvikle mini-atomreaktorer som kan redde miljøet

Bidet over viser hvordan Rolls-Royce ser for seg hvordan mini-atomkraftverket vil kunne se ut.

Rolls-Royce vil gå videre med et nytt prosjekt på flere milliarder pund for å bygge ut en ny type miniatomreaktorer etter å ha sikret seg mer enn 450 millioner pund fra regjeringen og investorer.

Ingeniørfirmaet vil sette opp en satsning fokusert på å utvikle små modulære atomreaktorer, eller SMR-er, i samarbeid med investorene BNF Resources og den amerikanske generatoren Exelon Generation med en felles investering på £195 millioner for å finansiere prosjektet over de neste tre årene.

Regjeringen vil matche gruppens investering, som er beregnet å være på 50 millioner pund fra Rolls-Royce i prosjektets andre fase, og med 210 millioner pund for å hjelpe med å rulle ut miniatomreaktorene som en del av regjeringens grønne 10-punktsplan for å kickstarte den grønn økonomi i løpet av det neste tiåret.

Rolls-Royce har lovet å «utnytte flere tiår med britisk ingeniør-, design- og produksjonskunnskap» for å utvikle sine minireaktorer som er basert på en teknologi lik den som idag brukes til å drive atomubåter.

Hver av de første reaktorene forventes å ha en produksjonskapasitet på 470 MW, eller nok til å drive tilsvarende 1,3 millioner britiske boliger, og koste rundt 2 milliarder pund i gjennomsnitt, godt under prisen per MW som utviklere av de gamle store atomreaktorene.

Det ser dermed ut som om Rolls-Royce kan ha funnet det som kan være en stor del av løsningen på den såkalte klimakrisen.

Bidet over viser hvordan Rolls-Royce ser for seg hvordan mini-atomkraftverket vil kunne se ut.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar