Selvmordskapsel godkjent for bruk av Sveitsiske myndigheter

En 3D-printet kapsel, beregnet for bruk ved assistert selvmord, har bestått en juridisk gjennomgang i Sveits og skal være klar for drift i landet neste år, i følge selskapet som står bak kapselen.

Dødshjelp er lovlig i Sveits, hvor 1300 personer har benyttet prosedyren i 2020, ifølge data fra de to største organisasjonene for assistert selvmords.

Brukerne av tjenesten fikk sine liv avsluttet ved injisering av flytende natrium pentobarbital, som setter pasienten i et dypt koma før de går bort, men Dr Philip Nitschke, utvikleren bak den sci-fi-lignende Sarco-kapselen foreslår nå en ny tilnærming og lover sine klienter en rask og fredelig død uten narkotika.

Kapselen hans når det samme målet ved å bli fylt med nitrogen, som dermed raskt reduserer konsentrasjonen av oksygen og dreper brukeren gjennom hypoksi og hyperkapni.

Brukeren av Sacro «vil føle seg litt desorientert og kan føle seg litt euforisk før de mister bevisstheten,» forklarte Nitschke i et intervju med nettstedet SwissInfo lørdag. Han sa også at døden inntreffer etter 30 sekunder ved bruk av denne nye metoden, og at «pasienten ikke opplever noen form for panikk, eller følelse av kvelning.»

Maskinen aktiveres fra innsiden, og personen i kapselen kan trykke på en knapp «når det passer pasienten» uten at noen må bistå pasienten, sa den australske legen. Kapselen er også mobil og kan transporteres til et hvilket som helst sted pasienten velger – det være seg et spesielt assistert selvmord anlegg eller et «idyllisk sted utendørs.»

Den juridiske gjennomgangen av teknologien, som startet i fjor, er nå fullført, og Nitschke sa, «vi er veldig fornøyd med resultatet, som fant ut at vi ikke hadde oversett noe … Det er ingen juridiske problemer i det hele tatt.»

Den tredje prototypen av Sarco-kapselen blir for tiden 3D-printet i Nederland og «skal være klar for drift i Sveits i 2022,» la han til.

I en tidligere promosjonsvideo sa Nitschke at han planla å gjøre teknologien tilgjengelig for alle, og at programmet for å skrive ut kapselen ville bli gjort tilgjengelig på nettet helt gratis, noe som han mener vil «hjelpe å spre ideen til resten av verden,» forklarte han.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar