Serbisk politi med storaksjon mot nettverk av menneskesmuglere

Et nettverk av menneskesmuglere som har operert i Serbia ble for noen dager siden avslørt av serbiske myndigheter da nesten 1000 illegale migranter ble pågrepet denne uken, ifølge en nyhetsrapport.

Serbiske myndigheter arresterte syv mistenkte menneskehandlere under en landsomfattende kampanje onsdag.

Minst 991 migranter ble satt i varetekt og plassert i mottakssentre under operasjonen som var gitt kodenavnet ‘Hotspot’.

«Innenriksdepartementet rapporterte at operasjonen var sentrert rundt hovedstaden Beograd, så vel som byene Subotica, Sombor, Kikinda, Sabac, Kraljevo, Vranje og Novi Pazar,» melder ANSA.

Ifølge rapporter skal innenriksminister Aleksandar Vulin som sa at serbiske borgere ikke skal måtte utsettes for farene menneskesmuglere og ulovlige innvandrere utgjør ha slått seg sammen med politiet i Beograd.

«Serbia vil ikke være en parkeringsplass for migranter,» sa Vulin.

Serbia og nabolandene på Balkan har vært plaget av ulovlige migranter fra Midtøsten og Afrika som forsøker å ta seg til EU.

I fjor doblet Ungarn antallet soldater som er utplassert for å forsvare ungarns grenser, mens offisielle tjenestemenn kom med advarsler om at over 100 000 migranter hadde samlet seg på Balkanhalvøya.

Arrestasjonene kommer midt under den økende krise langs grensen mellom Polen og Hviterussland som har eksplodert de siste dagene, med tusenvis av migranter som har slått leir langs den Polske grensen.

Arrestasjonene i Serbia viser hvordan grensekonflikten og problemet med ukontrollert migrasjon til Europa ikke bare kan bort skrives med å peke på konflikten mellom EU og det Hviterussiske regimet.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar