Sverige innfører vaksinepass

Det skal innføres vaksinasjonsbevis for folkesamlinger og offentlige arrangementer i Sverige. Dette ifølge en forespørsel fra Folkehelsemyndighetene i Sverige, som regjeringen nå går videre med.

FHMs såkalte begjæringer gjelder folkesamlinger og offentlige arrangementer med over 100 personer innendørs.

– Vaksinasjonsbevis må imidlertid brukes selv på mindre samlinger, sa sosialminister Lena Hallengren (S) på en pressekonferanse onsdag.

Vedtaket forventes å tre i kraft 1. desember.

– Å kunne bruke vaksinasjonsbevis er noe regjeringen har forberedt lenge. Du har tidligere hørt meg snakke om vaksinasjonsbevis som en «plan B». Nå og nå er tiden inne, sier kulturminister Amanda Lind (MP ifølge SVT Nyheter.

Covid-attestene som viser at du er vaksinert og som er utstedt av E-helsemyndighetene brukes som vaksinasjonsbevis.

Ved å kreve vaksinasjonsbevis fra deltakere kan en arrangør av en folkesamling eller et offentlig arrangement fortsette å drive sin virksomhet uten å måtte følge begrensninger på for eksempel maksimalt antall personer per kvadratmeter som gjelder når vaksinasjonsbevis ikke benyttes.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar