Trump gir løfte til de såkalte “6 Januar opprørerne”

USAs tidligere president Donald Trump har sagt at han vil benåde støttespillere som stormet kongressbygningen den 6. januar i fjor hvis han vinner valget i 2024.

Da han henvendte seg til publikum på et «Save America»-rally i Conroe, Texas sent på lørdag, lovet Trump å sørge for at “6 januar opprørerne” ville bli rettferdig behandlet av rettssystemet.

Han sa blant annet «Og hvis det krever benådning, vil vi gi dem benådning, fordi de blir behandlet så urettferdig,».

Det Amerikanske Justisdepartementet har siktet mer enn 700 personer etter at Trumps støttespillere “stormet” kongressbygningen i Washington for et år siden i et forsøk på å blokkere sertifiseringen av hans demokratiske rival, Joe Bidens, som president. Omtrent 87 av dem er så langt idømt en dom.

Trump, hvis påståtte rolle er å ha oppfordret til stormingen blir også etterforsket, kom med sterk kritikk av deltakerne i House Select Committee, som undersøker hendelsene 6. januar. Han stemplet det som ««unselect»-komiteen», og beskrev påtalemyndighetene og fengselsstraffene som ble utdelt til støttespillerne hans som en stor «skam».

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar