Tyrkias valutakrise fører til protester mot regjeringen

Demonstranter tok til gatene i den tyrkiske hovedstaden så vel som Istanbul, og krevde president Recep Tayyip Erdogans og hans kabinetts avgang på grunn av landets økende inflasjon.

Tirsdag kveld marsjerte demonstranter nedover gatene i Çankaya-området i Ankara, der de fleste tyrkiske regjeringsbygninger og statlige institusjoner ligger.

Som nyhetsbyrået Tasnim rapporterte, sang de «istifa» (gå av) og navnet på Erdogans regjerende parti, Justice and Development Party (AKP). Mange blåste i fløyter og banket i gryter og panner for å lage bråk, meldte RT.

Protestene kommer midt i en eskalerende valutakrise. Den tyrkiske liraen har gått fra $0,1 til $0,078 i verdi den siste uken, i det verste raset siden 2018.

Erdogan har forsvart sin regjerings pengepolitikk og sagt at han ikke vil delta i «spillet som spilles av de som spiller om valuta, rente og prisøkninger», men vil fortsette med sin egen økonomiske plan i stedet.

«Vi vil gå seirende ut av denne krigen for økonomisk uavhengighet ved hjelp av Allah og vårt folk,» la den tyrkiske presidenten til.

Uroen har siden spredt seg til Istanbul, som styres av Det republikanske folkepartiet (CHP), Erdogans opposisjon på nasjonalt nivå.

En av videoene som ble delt på sosiale medier, viste opprørspoliti som kolliderte med demonstrantene i Kurtuluş-området i Istanbul.

Istanbul er Tyrkias desidert største by, og har nylig sett en rekke politiske sammenstøt mellom CHP og AKP på grunn av anklager om korrupsjon og mishandling.

Som SouthFront legger til, forventes det at protester vil fortsette de neste dagene, og det er sannsynlig at sammenstøt med politiet vil øke i alvorlighetsgrad så vel som i hyppighet. Få ble arrestert de to første dagene, men protestene var ganske små. Liraen fortsetter å stupe, og lover å føre til en enda tøffere krise. Signalene for katastrofen var påviselige i flere måneder, men lite ble gjort for å unngå krasjet.

Du kan lese denne artikkelen slik den opprinnelig vises på Zero Hedge her.

Ekstremist Nissen
Ekstremisten er nettprofilen til eieren av denne siden, og er et morsomt ALIAS som benyttes for å sette fokus på at ytringsfriheten er ment å beskytte meninger og ytringer du kanskje ikke liker å høre.

Legg igjen en kommentar